0653 795 174 info@oogvoorbrein.nl

20160716_120741

“Zien wat jij ziet” is het motto van mijn praktijk. Maar waar slaat het eigenlijk op? Duidelijk is natuurlijk dat ik, door mijn opleidingen, goed in kan voelen en kan zien hoe een leerling zijn/haar informatie verwerkt.

Maar wat ook heel belangrijk is, en steeds belangrijker wordt, is het feit dat er steeds meer leerlingen zijn die problemen hebben op school, die veroorzaakt worden door een oogprobleem. Dit is een probleem met de oogsamenwerking. Er wordt niet met twee ogen tegelijk gekeken waardoor het beeld vervormt. De leerling ziet dansende zinnen of letters of er wordt maar een klein stukje van een woord gezien waardoor de ogen steeds moeten verspringen om het hele woord te kunnen lezen. De leerling weet zelf niet dat niet iedereen zo ziet. De ogen zijn vaak volkomen gezond waardoor dit niet geconstateerd wordt bij een normale oogmeting.

Ook deze week heb ik na het afnemen van een visuele screening, een  leerling doorgestuurd naar een Functioneel Optometrist. Andre Holsbeek, van Holsbeek Optiek, heeft hem uitgebreid onderzocht en hem een tijdelijke prisma bril voorgeschreven. Wat een opluchting! Hij kan weer makkelijker lezen en komt veel minder vermoeid uit school. Natuurlijk gaan we daarnaast hard trainen met de ogen om ervoor te zorgen dat deze bril ook snel weer weg kan.

Helaas komt dit probleem steeds vaker voor. De maatschappij verandert, leerlingen bewegen minder, spelen minder vaak buiten en hun ogen worden veel meer belast door digi borden, telefoons en tablets.

Gelukkig kan ik “het zien”! Heb je een vermoeden dat je kind, of misschien jijzelf, hier ook last van zou kunnen hebben, neem dan contact met me op voor meer informatie of kijk op mijn website!